2 Weken over tijd, 3 Negatieve zwangerschapstesten, Kan ik toch zwanger zijn?

Ik ben rondom mijn ovulatie de pil een aantal keren vergeten. Doordat ik de pil slik heb ik een regelmatige cyclus van 28 dagen. Ik ben nu alleen al 10 dagen overtijd. Ik heb zelf thuis al 2 zwangerschapstesten gedaan maar deze waren beide negatief. Ik heb naar mijn huisarts gebeld om advies te vragen. Vannochtend ben ik langs gegaan met een potje ochtend urine om vervolgens mij de huisarts nog een zwangerschapstest uit te laten voeren. Deze test was negatief. Wel werd er positief getest op een flinke blaasontsteking. Er is mij anti biotica voorgeschreven.
Is het misschien mogelijk dat dat tests negatief uitvallen omdat ik een blaasontsteking heb? Is het schadelijk om nu anti biotica te slikken?
Ook heb ik een week geleden een kale plek op mijn hoofd geconstateerd en heb via de huisarts hormoonzalf gekregen. Kan dit ook een teken zijn van een zwangerschap? Ik heb sinds een week of 2 gevoelige borsten en ben snel moe. Het zijn allemaal verschillende klachten die mij ontzettend aan het twijfelen doen brengen.


1 reactie

  • Qua jouw vragen over de antibiotica en de kale plek kan ik geen antwoord geven maar kan wel mijn ervaring met jou delen.
    Bij mijn tweede kind had ik zelf het gevoel dat ik zwanger was en heb daarom testen van verschillende producten (CB, Predictor, Kruidvat, etc.) gedaan maar ze bleven allemaal negatief. Ik heb deze testen op de juiste wijze uitgevoerd. Ik had wel alle tekenen van een zwangerschap (gevoelige borsten, moe, dikker wordende buik, etc). Na vele weken ben ik naar de huisarts gegaan met mijn vermoedens en ervaring met de negatieve testen. De huisarts gaf aan dat ze ook het vermoeden had en toen ze de Doppler op mijn buik zette was er een duidelijke hartslag te horen. Dit was een vreemde gewaarwording. Twee dagen later kon ik in ziekenhuis terecht voor een termijnecho en bleek ik al 14 weken zwanger te zijn. Dus ik vertrouw zwangerschapstesten niet geheel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *