Warning: Creating default object from empty value in /customers/9/d/b/zwangerenvragen.nl/httpd.www/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_grid_manager_object.labels.php on line 2 Warning: Creating default object from empty value in /customers/9/d/b/zwangerenvragen.nl/httpd.www/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_shortcode_object.labels.php on line 2 Wanneer testen na innesteling » zwangerschapstest
Zwangerenvragen.nl

Vragen, antwoorden en informatie rondom de zwangerschap: zwanger worden, zwanger zijn, de bevalling en je baby

Home / Zwanger worden / Wanneer testen na innesteling ?

Wanneer testen na innesteling ?

Wanneer testen na innesteling ? Je wilt graag weten wanneer of na hoeveel dagen je een zwangerschapstest kunt doen na de innesteling of innestelingsbloeding. Je leest er hieronder meer over.

Innesteling

Enkele dagen na de bevruchting van de eicel door de zaadcel vind de innesteling plaats. Dat is het moment waarop het embryo een plaatsje zoekt en zich ingraaft in het slijmvlies van de baarmoederwand. Daar zal het embryo verder groeien tot een voldragen baby. De innesteling is de belangrijkste etappe van de zwangerschap. Soms ontstaat er wat bloedverlies door de innesteling. Dit wordt een innestelingsbloeding genoemd.

Het embryo begint na de innesteling met de aanmaak van het hcg hormoon, beter bekend als het zwangerschapshormoon hCG. In het begin van de zwangerschap stijgen de hcg waarden enorm; de waarden verdubbelen elke 48-72 uur tot de 10e week van de zwangerschap ongeveer. Daarna dalen de concentraties hcg in het lichaam, maar blijven tot het eind van de zwangerschap redelijk constant.

HCG is het hormoon waarop een zwangerschapstest reageert.

Wanneer testen ?

De meeste vrouwen doen pas een zwangerschapstest dat ze overtijd zijn. Dat is op het moment dat ze niet ongesteld zijn geworden op de dag waarop deze verwacht werd. De kans op een positieve zwangerschapstest is dan ook gewoon groter omdat er dan al redelijk wat hCG uitgescheiden wordt.

Wanneer testen na innesteling

Een dag of 2-3 na de innesteling is er voldoende hCG in de urine of het bloed aanwezig. Dat is ongeveer 10-11 dagen na de bevruchting. In principe zou je dan kunnen testen. Maar enkel met een vroege zwangerschapstest met een gevoeligheid tussen de 10 en 25 mUI/mL hCG.
Tegenwoordig testen veel vrouwen al voor de menstruatiedag. Veel merken zwangerschapstesten hebben een ‘early’ variant op de markt gebracht om in te spelen op de nieuwsgierigheid van vrouwen die graag zwanger willen worden. Met zo’n extra vroege zwangerschapstest kun je al een aantal dagen na de innesteling testen. Dit komt omdat zo’n zwangerschapstest extra gevoelig is. Een gewone zwangerschapstest heeft vaak wat meer mUI/mL hCG nodig en is pas veel later positief dan een vroege test.

wanneer testen na innesteling clearblue digitale zwangerschapstest

Tip: met de digitale zwangerschapstest van ClearBlue kun je al 4 dagen voor je verwachte menstruatie testen; dat is ongeveer 2 tot 3 dagen na de innesteling.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *