Warning: Creating default object from empty value in /customers/9/d/b/zwangerenvragen.nl/httpd.www/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_grid_manager_object.labels.php on line 2 Warning: Creating default object from empty value in /customers/9/d/b/zwangerenvragen.nl/httpd.www/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_shortcode_object.labels.php on line 2 Wanneer kun je de baby voelen?
Zwangerenvragen.nl

Vragen, antwoorden en informatie rondom de zwangerschap: zwanger worden, zwanger zijn, de bevalling en je baby

Home / Zwangerschap / Wanneer kun je de baby voelen bewegen?

Wanneer kun je de baby voelen bewegen?


Zeker in het begin is een zwangerschap voor veel aanstaande mama’s nog onwerkelijk. De baby voelen is zo’n mijlpaal in de zwangerschap waarop elke mama in spé op wacht. Maar wanneer kun je baby voelen bewegen?

Baby voelen bij eerste zwangerschap

Als je voor de eerste keer zwanger bent, kun je de baby voelen tussen de 18 en 20 weken van de zwangerschap. Dit is natuurlijk maar een gemiddelde. Sommigen voelen de baby eerder en anderen weer wat later. Dit ligt ook een beetje aan de locatie van de placenta. Als de placenta aan de voorkant van de buik ligt (voorliggende placenta), dan fungeert deze als stootkussentje en voel je je baby waarschijnlijk pas wat later dan anderen.

Baby voelen bij een volgende zwangerschap

Wanneer je al eens zwanger geweest bent, dan zal je hoogstwaarschijnlijk je baby al eerder voelen bewegen. Dit kan al rond de 14 – 16 weken zijn.

Hoe voelt dat, de baby voelen?

Elke vrouw ervaart de eerste bewegingen van de baby weer op een andere manier. Toch hebben de meeste vrouwen het over fladderende vlindertjes in de buik of het gevoel van knappende luchtbelletjes of kleine plopjes. Anderen beschrijven het weer als het gevoel dat er iemand met een veertje aan de binnenkant van de buik strijkt.

Wanneer kun je baby aan de buitenkant voelen

In het begin kun je de baby nog niet aan de buitenkant voelen. Rond de 22 – 23 weken zullen anderen je baby’tje voelen schoppen.

Vanaf wanneer kon jij de baby voelen? En hoe kan je dit gevoel omschrijven?

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *