Warning: Creating default object from empty value in /customers/9/d/b/zwangerenvragen.nl/httpd.www/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_grid_manager_object.labels.php on line 2 Warning: Creating default object from empty value in /customers/9/d/b/zwangerenvragen.nl/httpd.www/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_shortcode_object.labels.php on line 2 Wanneer is de eisprong na vruchtbaar slijm? | Zwangerenvragen.nl
Zwangerenvragen.nl

Vragen, antwoorden en informatie rondom de zwangerschap: zwanger worden, zwanger zijn, de bevalling en je baby

Home / Zwanger worden / Wanneer is de eisprong na vruchtbaar slijm?

Wanneer is de eisprong na vruchtbaar slijm?

Wanneer na vruchtbaar slijm is de eisprong?

Je verliest vruchtbaar slijm

Je verliest cervixslijm. Dit slijmverlies lijkt wat op rauw eiwit of een snottebel; je kunt er een draad van trekken tussen je vingers. Dit cervixslijm dat tijdens de vruchtbare dagen erg rekbaar en doorzichtig is, wordt in de volksmond ook wel vruchtbaar slijm genoemd. Dit is een perfecte omgeving voor de mannelijke zaadcellen, want ze kunnen zich hier heel gemakkelijk door voortbewegen.
Maar wanneer is nu precies de eisprong na het verlies van vruchtbaar slijm?

Wanneer is de eisprong na vruchtbaar slijm?

Het moment van de eisprong is niet exact te bepalen na het verlies van vruchtbaar slijm. Gemiddeld gezien volgt de eisprong een drietal dagen later.

Eisprong na vruchtbaar slijm

Alhoewel het verlies van het doorzichtige, rekbare slijm één van de ovulatie symptomen is en het teken is dat de eisprong of ovulatie eraan komt, blijft het moeilijk om te voorspellen hoe lang het nog precies duurt voordat je ovuleert. Bij de ene vrouw zal de eisprong na 3 dagen zijn, terwijl de andere vrouw pas 4 dagen van te voren het rekbare cervixslijm begint te verliezen.

Toch kun je zelf wel een klein beetje inschatten hoe dicht je bij de ovulatie bent. Want hoe rekbaarder het cervixslijm is, hoe sneller je ovulatie volgt. Over het algemeen zit er hooguit een paar dagen tussen het begin van het vruchtbare slijm en de eisprong zelf.

Vruchtbare dagen

De aanwezigheid van het vruchtbare slijm betekent dat de vruchtbare dagen zijn aangebroken en dat je zwanger kunt worden. Als je vrijt tijdens deze dagen heb je de meeste kans op een zwangerschap.

Meer zekerheid

Wil je echt zeker zijn wanneer je eisprong eraan komt? Dan zou je ovulatietesten kunnen gebruiken. Ongeveer 24 uur tot 36 uur na een positieve ovulatietest zal de ovulatie plaatsvinden.

Labels:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *