Warning: Creating default object from empty value in /customers/9/d/b/zwangerenvragen.nl/httpd.www/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_grid_manager_object.labels.php on line 2 Warning: Creating default object from empty value in /customers/9/d/b/zwangerenvragen.nl/httpd.www/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_shortcode_object.labels.php on line 2 Vanaf wanneer is hCG in het bloed meetbaar ?
Zwangerenvragen.nl

Vragen, antwoorden en informatie rondom de zwangerschap: zwanger worden, zwanger zijn, de bevalling en je baby

Home / Zwangerschap / Vanaf wanneer is hCG in het bloed meetbaar ?

Vanaf wanneer is hCG in het bloed meetbaar ?

Humaan Chorion Gonadotrofine, beter bekend als hCG hormoon of zwangerschapshormoon is een natuurlijk hormoon dat in zeer kleine hoeveelheden in het lichaam aanwezig is. De waarde van het hCG in het bloed is niet meer dan 2 mIU/ml als er geen sprake is van een zwangerschap.

Zodra er een bevruchting heeft plaatsgevonden, vlak na de innesteling, begint het dooierzakje en later de placenta met hCG aan te maken.

Vanaf wanneer hCG in bloed meetbaar?

Ongeveer 11 dagen na de bevruchting is hCG in het bloed meetbaar.

Ongeveer 11 dagen na de bevruchting, wordt er zoveel hCG aangemaakt dat het in het bloed meetbaar is. Dit is ongeveer 3 tot 4 weken na de eerste dag van de laatste menstruatie.

Voor een bloedtest oftewel een bloedafname heb je wel een verwijsbrief van de huisarts nodig. Als er minder dan 5 mIU/ml hCG in het bloed aangetoond is, dan ben je niet zwanger. Er is sprake van een zwangerschap vanaf 25 mIU/ml of meer hCG. Alles tussen 5 en 25 mIU/ml is een grijze zone; het is niet zeker of de zwangerschap zich goed ontwikkelt en er zou twee dagen later nog eens een bloedafname moeten volgen om te zien of het hCG wat normaal gezien elke 72 uur verdubbelt of wel gestegen is.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *