Zwangerenvragen.nl

Vragen, antwoorden en informatie rondom de zwangerschap: zwanger worden, zwanger zijn, de bevalling en je baby

Home / Zwanger worden / Wat zijn de symptomen van de ovulatie?

Wat zijn de symptomen van de ovulatie?

Ovulatie symptomen

Je lichaam ondergaat een aantal veranderingen als je ovulatie eraan komt, dit noemen we de symptomen van een ovulatie. Het is niet moeilijk om naar je lichaam te leren luisteren. Probeer de onderstaande dingen bij jezelf te ontdekken en noteer op een stukje papier op welke dag in je cyclus de veranderingen waarneemt. Zo heb je een leidraad voor de volgende maand, mocht dat tenminste nog nodig zijn.

De baarmoedermond verandert

Als je ovulatie eraan komt, ligt je baarmoederhals hoog in de schede en voelt deze zacht aan en is wat geopend. Je kunt er maar moeilijk bij. Als de ovulatie gedaan is en in de periode voor de ovulatie ligt de baarmoederhals laag, waardoor je hem makkelijk kunt voelen. Nu voelt hij hard aan en is gesloten.

Meer zin in sex

Een vrouw heeft onbewust meer zin in sex als de eisprong er aan zit te komen. Wat heeft de natuur dat toch goed geregeld!

Het LH hormoon stijgt

De waarde van het LH hormoon dat altijd al aanwezig is in de urine stijgt net voor de ovulatie. Een ovulatietest toont deze verhoogde waarden aan.

De lichaamstemperatuur stijgt

Een dag voor je ovulatie stijgt je lichaamstemperatuur met 0,3 tot 0,5 graden ten opzichte van het normale niveau. Als je de temperatuurmethode toepast, kun je deze dag terugvinden in de temperatuurcurve.

Het vaginaal slijm verandert

Tijdens je vruchtbare dagen is het vaginaal slijm (cervixslijm) dat je verliest erg vloeibaar. Om even een vergelijking te maken: het lijkt wat op een doorzichtige sliert met snot of rauw eiwit. Na de eisprong wordt het weer anders van kleur samenstelling.

Ovulatiepijn

Er zijn vrouwen die hun eisprong voelen. Dit geeft een scherpe, vervelende menstruatie-achtige pijn links of rechts onder in de buik. Dit kan een paar uur aanhouden.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *