Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/9/d/b/zwangerenvragen.nl/httpd.www/wp-content/plugins/woocommerce-product-importer/includes/functions.php on line 196 Warning: Creating default object from empty value in /customers/9/d/b/zwangerenvragen.nl/httpd.www/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_grid_manager_object.labels.php on line 2 Warning: Creating default object from empty value in /customers/9/d/b/zwangerenvragen.nl/httpd.www/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_shortcode_object.labels.php on line 2 Wat is het risico van een placenta aan de voorkant ? | Zwangerenvragen.nl
Zwangerenvragen.nl

Vragen, antwoorden en informatie rondom de zwangerschap: zwanger worden, zwanger zijn, de bevalling en je baby

Home / Zwangerschap / Wat is het risico van een placenta aan de voorkant ?

Wat is het risico van een placenta aan de voorkant ?

De placenta of moederkoek kan op verschillende plaatsen in je baarmoeder groeien. Meestal is dit aan de wand aan de achterkant van de baarmoeder (posterior), aan de kant van je rug. Soms groeit de placenta aan de voorkant van de baarmoeder tegen de buikwand aan (anterior) Veel vrouwen vragen zich af wat het risico is van de ligging van de placenta aan de voorkant van de buik.

In tegenstelling tot een voorliggende placenta is een placenta aan de voorkant zonder risico. Het is absoluut niet gevaarlijk voor mama en baby.

Risico placenta voorkant

Een placenta dat aan de voorkant van je baarmoeder groeit is zonder risico. Het is niet gevaarlijk voor jou of je baby.

Wanneer er wel over bepaalde risico’s word gesproken omwille van de ligging van de placenta is dat omdat deze dicht bij de baarmoedermond ligt of er zelfs helemaal over heen ligt. We hebben het dan niet over een placenta aan de voorkant maar over een voorliggende placenta (placenta praevia). Deze twee termen worden nog al eens door elkaar gehaald. Een voorliggende placenta is een zwangerschapscomplicatie dat altijd opgevolgd moet worden door een gynaecoloog.

Nadelen placenta voorkant

Het nadeel is dat aanstaande moeders met een placenta aan de voorkant over het algemeen hun baby’tje iets later voelen bewegen, want de moederkoek ligt tussen je baby en je buikwand in. Het vangt heel wat schopjes en schokjes op. Ook voor een mooie 3D echo is er wat meer kans dat je kindje lekker met zijn gezichtje tegen de moederkoek aanligt en je daarom misschien minder mooie beelden krijgt dan waar je op gehoopt had.

Labels:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *