Zwangerenvragen.nl

Vragen, antwoorden en informatie rondom de zwangerschap: zwanger worden, zwanger zijn, de bevalling en je baby

Home / Zwangerschap / Ik ben net zwanger en nu? Wat moet ik doen?

Ik ben net zwanger en nu? Wat moet ik doen?

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Nu je net zwanger bent, vraag je je misschien af waar je nu op moet letten en wat je allemaal moet regelen. Hier staan de belangrijkste – en ja, we geven het toe, ook iets minder belangrijke maar daarom niet minder leuke – dingen op een rijtje.

Zwanger en nu ?

Zwanger en nu… de uitgerekende datum berekenen

Natuurlijk is de uitgerekende datum het eerste dat je graag wilt weten nu je net zwanger bent. Met deze handige calculator kun je in een handomdraai de uitgerekende datum berekenen. Je vult hier de eerste dag van je laatste menstruatiedatum en en de gemiddelde lengte van je cyclus en de calculator berekent wanneer de bevruchting heeft plaatsgevonden, hoe lang je zwanger bent, de uitgerekende datum en andere belangrijke mijlpalen.

Een afspraak maken met de verloskundige

In tegenstelling tot wat vele vrouwen die pas zwanger zijn denken, is het niet nodig om eerst langs de dokter te gaan. Je kunt meteen een afspraak maken met een verloskundige of verloskundigenpraktijk bij jou in de buurt. De eerste afspraak vindt ongeveer plaats als je acht weken zwanger bent.

Net zwanger? Bereid je voor op de zwangerschapsverschijnselen

Alhoewel niet elke vrouw krijgt last van zwangerschapsverschijnselen, kun je toch maar beter voorbereid zijn. Vrouwen die net zwanger zijn, klagen over zere borsten, misselijkheid, overgeven, een verschrikkelijke vermoeidheid en een afkeer van bepaalde voedingsmiddelen. Dit zijn de belangrijkste symptomen van een zwangerschap. Maar de lijst is nog niet compleet. Er kunnen nog heel wat meer zwangerschapsverschijnselen op de loer liggen.

Bedenk hoe je je partner het geweldige nieuws gaat vertellen

Mocht je partner nog niet op de hoogte zijn van het feit dat jullie samen een kindje verwachten, dan zou je eens na kunnen denken over hoe je hem dit geweldige nieuws gaat brengen. Er zijn zoveel leuke ideeën om dit speciale moment een bijzonder tintje te geven. Je zou de positieve test mooi in kunnen pakken en hem dit cadeau geven, een speentje kopen met de tekst I love papa, je kunt hem het geweldige boek zwangerschapsmanagement voor mannen cadeau doen – waar jij ondertussen ook nog wat aan hebt ;-), thuis een een romantisch etentje organiseren om vervolgens het goede nieuws te vertellen. Laat je fantasie de vrije loop…

Je levensstijl aanpassen en bepaald voedsel vermijden

Nu je zwanger bent, moet je erg goed op je levensstijl en voeding letten. Er zijn voedingsmiddelen die je nu niet meer mag nuttigen, want ze kunnen bepaalde infectieziekten, zoals toxoplasmose of listeriose veroorzaken en zijn gevaarlijk voor je ongeboren kindje. Alcohol, rauw of niet goed doorbakken vlees, filet americain, vacuümverpakte vissoorten (zoals gerookte zalm), schaal- en schelpdieren, rauwe eieren en niet goed gewassen groenten en fruit zijn een potentieel gevaar. Ook mag je de kattenbak niet meer verschonen nu je zwanger bent!

Net zwanger? Vraag deze gratis babydozen aan!

Vraag alvast de volgende cadeaudozen aan. Deze krijg je helemaal voor niets. In de cadeaudozen zitten erg leuke spulletjes voor mama en baby.

 • Gratis de blije doos cadeaupakket
 • Zwangere vrouwen ontvangen gratis DE BLIJE DOOS tijdens de zwangerschap, daarin zit onder andere een een pak Pampers, Philips Avent fles, Prénatal sokjes, de special Geboorte, en nog veel meer. Na de geboorte ontvang je gratis het blad WIJ jonge ouders en een gratis mutsje met de naam van je kindje. De blije doos haal je op bij een Prénatal filiaal naar keuze.

 • Gratis Ouders van Nu Zwanger- en Baby Box
 • De Ouders van Nu Zwanger- en Baby Box haal je op bij een Etos-winkel naar keuze en zit boordevol leuke en handige producten voor aanstaande moeders, zoals het magazines Ouders van Nu en/of Kinderen, het grote Etos Mama & Babyboek incl. 26 kortingscoupons, Difrax speentje, Pampers incl. kortingbon, Etos Mama buikbalsem en nog veel meer! Zodra je kindje geboren is ontvang je de gratis Ouders van Nu Babybox met leuke producten voor jou en je kindje.

  De bovenstaande cadeaudozen zijn alleen voor inwoonsters van Nederland. Woon je in België, dan is de roze doos helemaal gratis voor jou.

  Meld je aan voor moeders voor moeders

  Moeders voor moeders is een Nederlandse organisatie die zich inzet voor koppels die moeite hebben met zwanger worden. Ze zamelen urine in van zwangere vrouwen tussen de 6e en 16e week van de zwangerschap. Van deze urine worden medicijnen gemaakt voor vruchtbaarheidsbehandelingen. Wil jij misschien een steentje bijdragen, overweeg dan om mee te doen aan moeders voor moeders.

  Kraamzorg regelen

  Na de bevalling heb je in Nederland recht op kraamzorg. Nu je net zwanger bent, hoef je je in principe nog niet meteen druk te maken over kraamzorg. Je hebt nog even de tijd, want kraamzorg regel je over het algemeen voor de 12e zwangerschapsweek. Hier lees je meer over wanneer kraamzorg aanvragen.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

  1 Comments

  Reageer op dit bericht

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *