Zwangerenvragen.nl

Vragen, antwoorden en informatie rondom de zwangerschap: zwanger worden, zwanger zijn, de bevalling en je baby

Home / Zwangerschap / Mag ik een tatoeage zetten tijdens de zwangerschap?

Mag ik een tatoeage zetten tijdens de zwangerschap?

Mag ik een tatoeage zetten tijdens de zwangerschap? Het antwoord is nee. Een tatoeage laten zetten tijdens de zwangerschap is niet verantwoord omwille van de volgende redenen:

Chemische stoffen in de inkt

De inkt waarmee een tatoeage gezet wordt, bestaat uit kleine hoeveelheden chemische stoffen die voor volwassenen onschadelijk lijken. Bij het zetten van een tatoeage komen deze stoffen via de placenta bij je baby terecht. Alhoewel er op dit moment nog te weinig onderzoek gedaan is om een uitspraak te doen over de gevolgen hiervan, kunnen zwangere vrouwen (én borstvoedende vrouwen) beter geen risico lopen.

Hepatitis B

Als de naald waarmee de tatoeage gezet wordt niet gesteriliseerd werd, kan dat heel gevaarlijk zijn voor een zwangere vrouw en haar ongeboren baby. De naalden kunnen dodelijke ziektes zoals Hepatitis B en HIV verspreiden.

Veranderingen van de huid

Met dank aan de hormonen is de huid van een zwangere vrouw anders dan voor de zwangerschap. Wanneer er een tatoege tijdens de zwangerschap gezet wordt, kan deze er anders uit komen te zien na de bevalling als de zwangerschapshormonen langzaam verdwijnen.

Conclusie

Het is afgeraden om een tatoeage te laten zetten tijdens de zwangerschap, omwille van mogelijke gevaren voor de gezondheid van mama en baby. Een henna tatoeage is wel veilig!

Labels:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *