Warning: Creating default object from empty value in /customers/9/d/b/zwangerenvragen.nl/httpd.www/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_grid_manager_object.labels.php on line 2 Warning: Creating default object from empty value in /customers/9/d/b/zwangerenvragen.nl/httpd.www/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_shortcode_object.labels.php on line 2 Hoeveel weken zwanger « Berekenen met de rekentool »
Zwangerenvragen.nl

Vragen, antwoorden en informatie rondom de zwangerschap: zwanger worden, zwanger zijn, de bevalling en je baby

Home / Zwangerschap / Hoeveel weken zwanger ben ik ?

Hoeveel weken zwanger ben ik ?

Een van de eerste dingen die je jezelf afvraagt als je ontdekt dat je in verwachting bent is vast hoeveel weken zwanger je bent en hoe je dat kunt berekenen. Om dat te weten te komen, kun je de rekentool hieronder gebruiken. Daarmee kun je in een handomdraai uitrekenen hoe ver je bent. Lees ook zeker even de uitleg over hoe de calculator precies werkt en hoe je met behulp van een kalender de berekening kunt maken.

Hoe werkt de rekentool?

Om uit te kunnen rekenen hoeveel weken zwanger je bent, moet je de datum van de eerste dag van je laatste menstruatie invullen en ook de de lengte van je menstruatiecyclus. Als je vervolgens op de knop berekenen klikt, zie je hoeveel weken zwanger je bent, op welke dag de bevruchting vermoedelijk heeft plaatsgevonden, wanneer je 40 weken zwanger bent (bevallingsdatum) en wat de leeftijd van je baby is vanaf het moment van de conceptie.

Hoe weet ik wat mijn cycluslengte is?

De meeste vrouwen hebben een menstruatiecyclus van 28 dagen. Je kunt je cycluslengte bepalen door het aantal dagen te tellen tussen de eerste dag van je menstruatie tot de dag voor je nieuwe menstruatie. Dat is je cycluslengte. Is de lengte van jouw menstruatiecyclus niet elke maand even lang, pak dan het gemiddelde van de laatste 3 cycli om de berekening te maken.

Hoeveel weken zwanger berekenen

Vul de eerste dag van je laatste menstruatie in

   
Hoeveel dagen telt je menstruatiecyclus
Hoeveel weken zwanger ben ik:
Vermoedelijke conceptie datum:
Je uitgerekende datum is (40 weken):
Leeftijd foetus (vanaf conceptie datum):Hoeveel weken zwanger berekenen met de kalender

Als je graag wilt weten hoe je met de kalender uit kunt rekenen hoe ver je bent, lees dan hieronder verder.

Vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie

Bereken je zwangerschapsduur door de dagen (en weken) te tellen vanaf de eerste dag van je menstruatie. Begin met tellen op de eerste dag van je laatste menstruatie. Tel het aantal weken en dagen tot je bij de dag van vandaag aankomt. De uitkomst is het aantal weken en dagen dat je zwanger bent. Bijvoorbeeld 8 weken en 2 dagen, wat ook wel geschreven wordt als 8w2d.

Lees ook: uitgerekende datum berekenen

Vanaf de eisprong

Weet je precies wanneer je ovulatie was, omdat je deze gevoeld hebt, bezig bent met vruchbaarheidsbehandelingen of omdat je gebruik hebt gemaakt van ovulatietesten, dan kun je de duur van jouw zwangerschap zo uitrekenen:

Begin met tellen vanaf de dag van de eisprong, wat ook de dag van de bevruchting zal zijn en tel door tot en met de dag van vandaag. Tel daarbij precies twee weken op. Nu weet je hoeveel weken zwanger je bent!

De exacte duur van je zwangerschap bepaalt de termijnecho

De zwangerschapsduur die je te horen krijgt tijdens de termijnecho is een stuk nauwkeuriger dan wanneer je de berekening zelf hebt gemaakt met de rekentool of met de kalendermethode. Dit komt omdat de dag van de eisprong in de menstruatiecyclus van vrouw tot vrouw kan verschillen, afhankelijk van de lengte van hun cyclus, terwijl een echografie de precieze zwangerschapsduur kan bepalen op basis van de grootte van het embryo.
Labels:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

1 Comments

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *