Warning: Creating default object from empty value in /customers/9/d/b/zwangerenvragen.nl/httpd.www/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_grid_manager_object.labels.php on line 2 Warning: Creating default object from empty value in /customers/9/d/b/zwangerenvragen.nl/httpd.www/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_shortcode_object.labels.php on line 2 Demonstratie van een bevalling (video met ontzettend GOEDE uitleg) | Zwangerenvragen.nl
Zwangerenvragen.nl

Vragen, antwoorden en informatie rondom de zwangerschap: zwanger worden, zwanger zijn, de bevalling en je baby

Home / De bevalling / Demonstratie van een bevalling (video met ontzettend GOEDE uitleg)

Demonstratie van een bevalling (video met ontzettend GOEDE uitleg)

Het is voor velen moeilijk voor te stellen wat er nu precies gebeurt met de baarmoeder en baarmoederhals tijdens de weeën en tijdens de geboorte van een baby. Docent verloskunde Liz Chalmers weet maar al te goed dat veel aanstaande mama’s niet goed op de hoogte zijn van de precieze details.


Simulatie van de bevalling

Met behulp van een ballon en een pingpong bal laat ze in een video van een paar minuten zien hoe de bevalling in zijn werk gaat. Je ziet eerst het effect van harde buiken (braxton hicks) en vervolgens wat weeën echt doen met het lichaam van een zwangere vrouw; hoe de baarmoederhals verkort, hoe er ontsluiting (opening) ontstaat en uiteindelijk de geboorte van de baby.

Zeer goede uitleg

Liz maakte deze demonstratievideo voor haar nichtje tijdens haar studie verloskunde, maar de video ging geheel onverwachts viraal en is al meer dan honderdduizend keer bekeken. Ze krijgt veel positieve reacties van (aanstaande) mama’s en andere professionals. En terecht, want je zult echt versteld staan hoe goed en nauwkeurig haar uitleg is.

Labels:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

1 Comments

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *