Warning: Creating default object from empty value in /customers/9/d/b/zwangerenvragen.nl/httpd.www/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_grid_manager_object.labels.php on line 2 Warning: Creating default object from empty value in /customers/9/d/b/zwangerenvragen.nl/httpd.www/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_shortcode_object.labels.php on line 2 Wat is bandenpijn?
Zwangerenvragen.nl

Vragen, antwoorden en informatie rondom de zwangerschap: zwanger worden, zwanger zijn, de bevalling en je baby

Home / Zwangerschap / Wat is bandenpijn?

Wat is bandenpijn?

Wat is bandenpijn?

De baarmoeder zit aan de twee zijkanten vast met pezen, dit noemen we de ophangbanden. De baarmoeder groeit erg hard tijdens een zwangerschap en wordt door het gewicht van de baby ook steeds zwaarder. Daardoor komt er veel spanning op de banden van de baarmoeder te staan. En dat kan een pijnlijk gevoel geven: bandenpijn. Zelfs in het prille begin van de zwangerschap kun je dit al voelen. Bandenpijn is één van de typische zwangerschapskwaaltjes.

Bandenpijn klachten

Bandenpijn voelt aan als een pijnlijk en zeurend gevoel aan de zijkant(en) van de buik. Deze pijn straalt vaak uit naar de liezen. Bandenpijn kun je ook voelen als stekende pijn ter hoogte van het schaambot en zelfs een uitstralende pijn naar de rug is goed mogelijk.

Wat kun je tegen bandenpijn doen

Bandenpijn is heel vervelend. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om deze lastige zwangerschapskwaal de baas te kunnen:

  • Let op je houding en dit is niet altijd even makkelijk met een zwangere buik. Toch is het belangrijk dat je probeert om steeds met een rechte rug te lopen. Laat je onderrug dus niet doorzakken.
  • Warmte helpt pijn te verminderen. Leg een warme kruik of een kersenpitkussen op de pijnlijke plaats en je zult merken dat de pijn wat minder wordt. Ook een warme douche of bad doet wonderen.
  • Draag een ondersteunende buikband. Dit geeft steun aan je buik en daarmee ook aan je baarmoeder en banden. Je zult merken dat je minder klachten hebt bij het dragen van zo’n band. Het helpt trouwens ook goed tegen rugklachten en bevordert het herstel van de buikwand na de bevalling.
  • Plotselinge bewegingen kunnen een pijnlijk gevoel geven aan de banden. Probeer zulke bewegingen zo veel mogelijk te vermijden. Buig ook niet voorover om iets op te rapen, maar zak door je knieën.

Aanbevolen producten: ondersteunende buikband, kruik of kersenpitkussen

Heb jij last van bandenpijn? Wat voor klachten heb je en wat zijn jouw tips om bandenpijn te verminderen?

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *